Minulla on ja on ollut paljon hahmoja laidasta laitaan. Silti Aurinkomursu on ainoa, jota jaksan edelleen käyttää aktiivisesti ja jolla on niin paljon historiaa, että siitä kannattaa tehdä sivu.

Kaiken alku

En muista miten, mutta jotenkin innostuin mursuista. Päätin, että olisi ihan jees tehdä itselle mursuhahmo. Idea Aurinkomursun nimeen oli ulkonäöltään epärealistiselta ja siksi vähäisessä käytössä olevalta Soturikissat-hahmoltani, Aurinkotähdeltä, peräisin. Koska tykkään fantasiahahmoista, päätin Aurinkomursusta tulevan sellainen. Aurinkomursun vartalon ja siipien yhdistäminen osoittautui ongelmaksi, mutta onneksi sain eräältä nettikaveriltani apua. Samalla vaihtui Instagram-nimikin ja aloin käyttää nimimerkkiä Aurinkomursu melkein kaikkialla.

Uuden nimimerkkini ja hahmoni ansiosta moni muukin innostui vaihtamaan Instagram-nimensä mursumaisempaan muotoon. Innostustustani jaoin ylläpitämällä kahden kaverini kanssa omien tiliemme lisäksi Instagramissa yhteiskäyttäjää @mursukamut, jonka rinnalle perustimme myöhemmin blogin nimeltä Kaikkea mursuihin liittyvää!

Aurinkomursun Instagram-hastag on  #aurinkomursu ja kaikenlaisille mursupostauksille on olemassa samassa paikassa hastag #mursupower. Molemmat hastagit ovat valitettavasti joutuneet väärinkäytön uhreiksi. :(

Aluksi Aurinkomursun oli tarkoitus olla tavallinen mursu, johon hullu tiedemies oli pistänyt aineita. Myöhemmin tässä versiossa Aurinkomursu lensi kohtalontoveriensa kanssa taivaaseen (ei, ne eivät kuolleet) viettämään laumaelämää. Ajan kuluessa näkemykseni Aurinkomursun tarinasta muuttui, ja siitä pääsettekin lukemaan seuraavaksi.

Maailma mursun ympärillä

Poistettu Mursujen joulu oli ensimmäinen tarinani, jossa Aurinkomursu esiintyi, mutta siinä Aurinkomursun maailma ei ehtinyt kehittyä tarinan joulunviettoon keskittyvän olemattoman juonen takia. Aurinkomursun talvirieha, joka ei ole enää luettavissa, aloitti eläinmaailmani kehittymisen episodimaisuudestaan huolimatta.

Laumat

Melkeinpä jokaisella eläinlajilla on yksi ensimmäisen Pomopöllön lakeja noudattava lauma, vaikka tarinoissa on tapahtunut jonkin sortin ristiriita: tarinoissa on mainittu Pomokala ja Pomopöllö. Olen kuitenkin ratkaissut asian sillä tavalla, että kalojen on turvallista pysyä yhtenä laumana, koska monet muut lajit syövät niitä, eivätkä kalat voi liikkua maalla, mutta linnut eivät tarvitse toistensa apua. Äskeistä ei ole mainittu tarinoissa.

Laumoista arvostetuin on pöllölauma, mutta muuten laumat ovat suht. tasa-arvoisia. Toisaalta julkisuuteen nousseet laumalaiset, tapahtumat, kirjat ja keksinnöt voivat joko nostaa tai laskea lauman mainetta.

Laumalaisilla on ihmisten mukavuudet ainakin kännykköjä, tabletteja, tietokoneita ja televisioita lukuunottamatta käytössä. Laumoissa ei ole myöskään käytössä minkäänlaista valuuttaa.

aurinkomursu%20%281%29.jpg

"Virallisia", kaikkien laumojen käyttämiä asemia ei ole paljoa: johtaja ja luotettu. Johtaja on lauman keulakuva, joka päättää tärkeimmistä asioista. Luotettu on johtajan perillinen sekä "oppilas" tai neuvonantaja, riippuen tämän iästä ja kokemuksesta. Asemattomien tehtävät ovat huomattavasti epätarkempia, mutta ennen kuin saa taistella koko laumaa koskevissa taisteluissa, pitää saada taistelulupa.

Laumalaisilla on käytössä melko yksinkertaiset nimisäännöt. Nimen alku on johtajalla Pomo, mutta muilla se on vapaavalintainen. Nimen alun päättämiseen käytetään apuna eläimen ulkonäköä, luonnetta, kiinnostuksenkohteita ja eläimelle sattuneita tapahtumia. Nimen loppu on nimettävän henkilön laji. Halutessaan eläin voi vaihtaa nimensä, mutta se on erittäin harvinaista.

Muuta

Maailmani on luotu suurimmaksi Soturikissojen pohjalta, jonka takia eläinlaumoilla oli oma "uskontonsa." Kuolleiden puhuvien eläinten taivas mainitaan parisen kertaa vanhemmissa tarinoissani. Erään entisen päähenkilön uudelleensyntyminen (tässäkin Soturikissoja matkittu...) on Kuolleiden puhuvien eläinten taivaan ansiota, mutta muuten sen olemassaoloon ei ollut minkäänlaisia viittauksia. Nykyisissä tarinoissani eli Simpukkojen mursuista alkaen eläimillä ei ole yhteisiä uskomuksia, eikä uudelleensyntyminen ole mahdollista.

Lisäksi olen keksinyt yhden varsinkin mursujen jääkarhuista käyttämän haukkumanimen, karva-aivo, joka sekin on saanut inspiraatiota Soturikissoista. Se on synonyymi adjektiiville tyhmä. Viime aikoina kyseistä sanaa on kuitenkin viljelty harvoin.

Johtajien "arvonimet", esimerkiksi Pomomursu, kirjoitetaan isolla alkukirjaimella, vaikkakin pitkään kirjoitin ne pienellä. Vaihdoin mieltäni, kun yritin perustella itselleni, miksei näidenkin nimien tapauksissa käytettäisi isoja alkukirjaimia. Tämän kerroin, koska joidenkin vanhempien tarinoideni osissa ja muuallakin voi olla virheellisiä pieniä alkukirjaimia, vaikka olenkin yrittänyt niitä "siivota."

Hahmoni

Varokaa juonipaljastuksia!

Tarinoiden hahmojen esittelyt

Tarinat, joissa Aurinkomursu esiintyy

Yhteistyö

Mursujen kesä: Aurinkomursu, Kuumursu ja Kuulokemursu löytävät toisensa Instagramin mursuversiosta Walrusgramista ja päättävät tavata. Valitettavasti ennen Aurinkomursun saapumista ilkeä Kissamursu on ehtinyt ärsyyntyä Kuumursuun ja Kuulokemursuun. Kirjoitettu yhteistyössä Kuumursun ja Taulumursun kanssa, jätetty kesken.

Muiden

Mursujen joulu: Aurinkomursun, Kuumursun ja Suihkumursun joulunviettoa. 1, 2, 3. Taulumursun kirjoittama, valmis.

Mursujen joulu: Aurinkomursun, Kuumursun ja Suihkumursun joulunviettoa. 1, 2, 3. Kuumursun kirjoittama, valmis.

Mursujen liikuntaa: Aurinkomursu, Kuumursu ja Taulumursu innostuvat uudesta liikuntasalista. 1, 2, 3, 4. Kuumursun kirjoittama, oletettavasti jätetty kesken.

Mursut lomalla: Taulumursu ilmoittaa yht'äkkiä Aurinkomursulle ja Kuumursulle hänen varanneen matkan Hawajille, mutta kaikki ei mene odotusten mukaisesti. 1, 2. Taulumursun kirjoittama, oletettavasti jätetty kesken.

Kuumursun Joulutarina: Aurinkomursun, Kuumursun ja Taulumursun joulunviettoa. Esittely, 1, 2, 3, 4, 5. Kuumursun kirjoittama, valmis.

Pimeä metsätie: Kuumursu huomaa metsäpalon, mutta kaikki ei ole sitä, miltä näyttää. Kuumursun kirjoittama, valmis.

Kuumursun Kerta: Kertoo Kuun elämästä. 1, 2, 3, 4, 5, 6. Kuumursun kirjoittama, oletettavasti jätetty kesken. Aurinkomursu esiintyy tarinassa nimellä Aurinko.

Fidget spinner (taulu edition): Taulumursu saa oman fidget spinnerin. Taulumursun kirjoittama, valmis.

Minun

Mursujen joulu: Aurinkomursun, Kuumursun ja Suihkumursun joulunviettoa. Ei luettavissa.

Nimetön novelli: Alkuperäinen kuvitelmani siitä, miten Aurinkomursu voi olla sen näköinen kuin on. Ei luettavissa.

Aurinkomursun talvirieha: Aurinkomursun, Kuumursun, Emojimursun ja Otakumursun/Pockymursun talviriehan viettoa. Ei luettavissa.

Aurinkomursu ja matka Pichi ping-kylään: Aurinkomursu saa selville omistavansa samannimisen serkun Pichi ping-kylässä, jonne hän lähtee Kuumursun ja Kuulokemursun seurassa. Ei luettavissa.

Aurinkomursun palmusunnuntai: On palmusunnuntai, mutta jääkarhut aiheuttavat taas ongelmia. Ei luettavissa.

Aurinkomursu ja ihmisten isku: Ihmiset saapuvat mursujen ja jääkarhujen reviirien lähettyville ja onnistuvat kaappaamaan Kylmätähden, jota Aurinkomursu, Kuumursu ja Kuulokemursu lähtevät pelastamaan. Ei luettavissa.

Aurinkomursu ja mystinen matkija: Aurinkomursu huomaa mursun, joka näyttää tismalleen häneltä. Ei luettavissa.

Aurinkomursu ja pillin paluu: Aurinkomursulle tulee mieleen, ettei kukaan koskaan tuhonnut edellisessä tarinassa esiintyvää pilliä, jolla pystyy hallitsemaan tietystä materiaalista tehtyjä robotteja. Kuitenkin Kuolonkarhulla on jo pilli tassuissaan, eivätkä laumatoveritkaan usko. Ei luettavissa.

Aurinkomursu ja Kylmätähden kirje: Aurinkomursu, Kuumursu ja Kuulokemursu saavat Kylmätähdeltä kirjeen, jonka mukaan hän haluaa palata mursujen ja jääkarhujen keskuuteen laumansa vihamielisyyden takia. Niinpä kolmikko lähtee auttamaan tuota, mutta pomojääkarhu tunkee Kuolonkarhunkin mukaan pelastusreissulle. Ei luettavissa.

Aurinkomursu ja epäonnen keppi: Pomomursu innostuu "tavallisesta" kepistä. Keppi paljastuukin epäonnen kepiksi, joka on palautettava saman vuoden sisällä yhteen piilopaikoista, tai muuten sen löytänyttä eläinlajia vaivaa 10 vuoden epäonnisuus. Ei luettavissa.

Simpukkojen mursut: Aurinkomursu, Kuumursu ja Taulumursu löytävät simpukkoihin vangitut mursut, joita he päättävät auttaa. Esittely, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14. Valmis.

Ensimmäinen jouluspesiaali: Aurinkomursun, Kuumursun, Taulumursun ja muiden tarinoideni hahmojen joulun viettoa. Valmis.

Mursut ja pomohylkeen suunnitelma: Kylmätähti joutuu ihmisten lentokoneeseen. Aurinkomursu, Kuumursu ja Taulumursu menevät auttamaan häntä. Pian pomohyljekin sotkee räpylänsä asiaan. Esittely, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. Valmis.

Aurinkomursun fidget spinner: Aurinkomursun kiinnostus oman fidget spinnerin omistamiseen herää. Valmis.

Toinen jouluspesiaali: Aurinkomursun, Kuumursun, Taulumursun ja muiden tarinoideni hahmojen joulun viettoa. Valmis.

Mursut Portugalissa: Aurinkomursu, Kuumursu ja Taulumursu lähtevät Portugaliin lomalle, josta ei ongelmia tai kommelluksia puutu. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9. Kesken.